Webshop eigenaren over zichtbaarheid

Benita blogt: afgelopen vrijdag was de Onze Suus Inspiratie avond over zichtbaarheid. Het doel van deze avond was kennis halen, kennis delen en met elkaar kennis maken. Ondanks de tropische warmte en een dreigende onweersbui werd er vol aandacht geluisterd naar de lezing van Christine Algera.

 

Onze Suus_VIPavond zichtbaarheid_opening Benita

 

Zichtbaar door woorden

Christine vertelde vanuit haar eigen ervaring waarom je verhalen nodig hebt en hoe waardevol het is om van hart tot hart te communiceren. De eerste stap in het verbeteren van je zichtbaarheid is de Over Mij pagina. Ze liet zien wat de kenmerken zijn van een goed en persoonlijk verhaal.

 

 

Onze Suus_VIPavond zichtbaarheid_Christine portret Onze Suus_VIPavond zichtbaarheid_Christine Onze Suus_VIPavond zichtbaarheid_Christine Algera

 

 

Interactie

Jezelf laten zien als ondernemer is best spannend. Het maakt je kwetsbaar en het geeft anderen de ruimte om een mening over jou te vormen. Soms worstel je (nog) met de vragen wat kan ik, wat wil ik en voor wie doe ik dit? Kortom wat heb ik te bieden? Hoe zorg ik ervoor dat mijn ideale klant mij weet te vinden?

Deze vragen werden tijdens het diner buffet besproken in kleine groepjes. Kennis en ervaring werd gedeeld. Er was veel openheid en ruimte om alle facetten die horen bij het runnen van een webshop te bespreken.

 

Onze Suus_VIPavond zichtbaarheid_Groepjes Onze Suus_VIPavond zichtbaarheid_Pauze

 

 

 

Zichtbaar in beeld

Na het diner buffet liet Petra van Breda zien hoe beelden van invloed zijn op je zichtbaarheid. Wat doen kleuren met je emotie, hoe stimuleer je het beloningssysteem en hoe zorg je dat jouw webshop herkenbaar is op een markt of beurs.

 

Onze Suus_VIPavond zichtbaarheid_Petra van Breda Onze Suus_VIPavond zichtbaarheid_Petra Onze Suus_VIPavond zichtbaarheid_bloemen

 

Vervolgens werd er tijdens de borrel nagepraat en gegevens uitgewisseld. Persoonlijk gaf het mij een goed gevoel om te zien dat er een positieve en fijne sfeer was. Deelnemers herkenden elkaars visie en missie waardoor men eerlijk en open durfde te zijn. Ik denk dat deelnemers geprikkeld zijn om aan de slag te gaan en dat er mooie samenwerkingen kunnen voortvloeien uit deze (warme) avond.

 

Bekijk hier de gratis videotraining van Christine Algera om je eigen onweerstaanbare “over mij” pagina te schrijven.

Bekijk hier nog enkele tips die Petra van Breda geeft over het inrichten van een marktkraam.

 

Met dank aan Petra Mengerink van de ONBeurs voor deze samenwerking.

 

 

Enkele reacties van deelnemers

 

brechje    Brechje Koster, Baby- en Kindergebaar

“Het was zeker een leuke avond, afgelopen vrijdag!
Van tevoren twijfelde ik wel een beetje of ik zou moeten gaan; ik ben ‘al’ vijf jaar bezig met Baby- en kindergebaar, leer ik dan nog wel wat nieuws? Kan ik die tijd niet beter besteden aan het opbouwen van mijn stand?
Maar toch, het is altijd goed zo’n avond! Ik hoor weer nieuwe dingen, ik krijg weer inspiratie en ik ontmoet weer mensen die net zo bevlogen bezig zijn met hun eigen bedrijf. Daar krijg ik energie van!
’s Avonds in bed kwamen er al meteen ideeën in mijn hoofd die ik de volgende dag in mijn kraam kon inzetten, top.”

 

 

 

Stella   Stella Koekkoek, Kind zo Blij

“Afgelopen vrijdag meegedaan aan de VIPavond van Onze Suus.
De lezing van Christine was energiek en motiverend. Je werd aan het denken gezet om naar ‘het verhaal’ van je webwinkel te kijken.
Het heeft mij aan het denken gezet om mijn verhaal nog krachtiger te maken en meer te kijken naar wat de klant wil zien van jou. Door het enthousiasme van Christine ben ik direct aan de slag gegaan. ”

 

 

 

Marieke   Marieke Engwerda, Bioweb

“Je hebt een webshop met super mooie producten en een goed verhaal, maar hoe breng je dit verhaal goed over? Een herkenbaar vraagstuk denk ik, voor vele duurzame ondernemers. Voor mij de reden om vanuit het Noorden van Nederland af te reizen naar Doorwerth voor de Onze Suus vip avond.
Het werd een avond vol goede tips, leuke contacten, mooie ideeën en inspirerende verhalen. In haar openingswoord sprak Benita over ‘een avond om kennis te nemen, maken en delen’. Die opzet is wat mij betreft geslaagd. Genoeg inspirerende bagage om thuis weer mee aan de slag te gaan.”

 

 

 

Yvonne van Dinter, It’s made by

“Ook ik heb genoten van de VIPavond, bedank daarvoor!
Suus inspireert: en dat heb ik mogen ervaren! Het enthousiasme van Christine werkte aanstekelijk en het contact met andere webshop eigenaren heb ik als zeer waardevol ervaren, heerlijk om even te kunnen sparren. Voldoende inspiratie om mee aan de slag te gaan.”

 

 

 

betsy    Betsy Verduijn, De truienwinkel

“Onze Suus Inspireert, een VIP avond over Zichtbaarheid, een onderwerp dat de webshop winkelier en zeker ondergetekende zeer aanspreekt.

De organisatie van de avond was goed, er zat vaart in het programma en de sprekers hadden een interessant verhaal. De eerste spreker Christien Algera sprak over zichtbaarheid in woord. “Word zichtbaar met een onweerstaanbaar verhaal’ is haar boodschap.

 

 

Aansluitend was er gelegenheid voor een interactieve opdracht onder het genot van een kop soep en heerlijke gezonde broodjes. De deelnemers werden in groepen ingedeeld om aan de hand van een aantal vragen het gesprek met elkaar te starten. Ieders enthousiasme over zijn/haar product was mooi om te zien en ook dat ieder op eigen wijze bezig is met duurzaamheid. Duurzaamheid was een woord dat in de gesprekken steeds weer terugkwam. De tijd voor deze opdracht was snel voorbij.

 

 

Na het eten gingen wij terug naar de zaal waar Petra van Breda sprak over “Zichtbaarheid in beeld”. Hoe richt je bijvoorbeeld je eigen marktkraam in, denk ook aan gebruik van kleur, presenteren in laagjes, zodat de bezoekers meteen nieuwsgierig zijn om de producten te gaan bekijken. Aansluitend was er gelegenheid tot het stellen van vragen en kennis te brengen en te delen.

 

 

De avond was zeer geslaagd, zeker voor herhaling vatbaar. Onderwerpen die afgestemd zijn op, en leerpunten voor, de webwinkelier zijn zeer welkom. Ieder weet dat de groep webwinkeliers toeneemt, maar workshops en cursussen voor deze groep winkeliers gaan mijns inziens nog niet mee met deze stijging. Heel fijn dat Onze Suus hierop inspeelt.”

 

 

 

Manou    Manou Weren, Kleine Duimpjes

“Vrijdag 5 juni, de dag voordat ik voor de eerste keer met een kraam op de Ouders Natuurlijk zou staan. De hele week had ik het ontzettend druk gehad met alle voorbereidingen en lichtelijk gestrest en moe reed ik naar Hotel Doorwerth waar de volgende dag de beurs zou plaats vinden. Voordat het zover was zou ik eerst ’s avonds een workshop over zichtbaarheid voor duurzame webshops bijwonen die georganiseerd was door Onze Suus. Nu was het die dag ontzettend warm en in combinatie met de moeheid was ik het liefst op het hotelbed gevallen om er pas de volgende ochtend weer af te komen.
Wat ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb! De workshop van Onze Suus gaf me weer heel veel energie!

 

 

Ik heb een aantal leuke webshop eigenaren ontmoet waar een fijne klik mee was. Tijdens de pauze van de workshop kregen we lekkere soep en waren er verschillende soorten broodjes. Gedurende de maaltijd hebben we met z’n allen bij elkaar gezeten om het e.e.a. te vertellen over de tot stand koming van onze webshop’s en hoe we hiermee verder willen. Wat was het interessant om al die verhalen te horen!

De lezingen die gegeven werden door Christine en Petra waren voor mij een echte toevoeging. De lezingen gingen over de zichtbaarheid van je webshop in woorden en beeld. Met name de lezing over zichtbaarheid in woorden was voor mij van grote waarde.

Dank aan de goede organisatie van Onze Suus! In de toekomst zal ik zeker nog eens een workshop bijwonen!”

 

 

Sandra    Sandra Tesselaar, Almirah

“Een fijne avond die nieuwe inspiratie en energie gaf. Leuke mensen ontmoet, lekker gegeten.Ook ik heb dus een leuke VIP-avond meegemaakt!
De lezingen waren zeker een toevoeging. Nieuwe informatie, maar ook weer even het afstoffen van dingen die je al wist en die weer even in het zonlicht mogen staan. De opdracht tijdens de maaltijd was een goede zet. Het gesprek liep vanzelf (wat wil je met zoveel enthousiasme van mensen over hun eigen bedrijf) en vloog soms alle kanten op. Door de vragen kwam er wat meer richting in.
Kortom, een volgende keer zal ik zeker overwegen om te gaan. Bedankt voor de organisatie!”

 

 

 

Marit    Marit Zinnemers, Hugs&Things

“Ik vond de VIPavond ontzettend leerzaam. Vooral het eerste gedeelte waarin werd besproken hoe je jezelf het best in woorden kunt presenteren sprak mij erg aan! Ik wil daar op korte termijn zeker mee aan de slag gaan, want het inzicht dat een goed verhaal heel veel voor je webwinkel kan doen is voor mij erg waardevol!
Daarnaast vond ik het heel leuk om de eigenaars van allerlei verschillende andere webwinkels te ontmoeten, en verhalen en ervaringen uit te wisselen.
De presentaties waren interessant, goed van lengte, het eten was goed verzorgd, de sfeer was goed en ik heb er ook nog eens veel van geleerd! Kortom: voor mij zéker voor herhaling vatbaar!”

 

 

Share Button
Tags: , ,
Bekijk meer berichten over: Onze Suus Inspireert

Ontdek meer

Praat mee

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden worden aangegeven met *.