Marianne

staande foto onze Suus Blog Marianne

Mijn naam is Marianne de Bont de Smit. Ik ben geboren in 1956. Mijn hele leven al heb ik interesse gehad voor alles wat leeft, groeit en bloeit. Opgegroeid op de boerderij en een echt buitenkind. Met de pony, de tuin, sport, kortom lekker buitenleven. Graag met de handen bezig, creatief, en altijd iets nieuw bedenken en doen. Mijn lijfspreuk is: als je iets wilt kun je het ook.

 

Vanuit de LHNO naar het MHNO en een opleiding genoten tot costumière. Doordat ik Sjaak, mijn man leerde kennen kwam ik meer en meer te weten over bloemen en planten. Nadat we trouwden, ben ik thuis op onze bloemenboerderij gaan werken. In het voorjaar verkochten we perkplanten, en in de herfst stonden er anjers violieren en chrysanten in onze kas.

In 1985 verloor Sjaak door een reorganisatie zijn baan bij een kamerplanten kwekerij, en moesten we beslissen: hoe nu verder..

 

Vanaf mei dat jaar zijn we zelfstandig ondernemer. Met behoud van een half jaar ww uitkering konden we starten. We hebben 2 hectare bloemen gezaaid, en gingen leveren aan Veiling Aalsmeer. Daarnaast hadden we kleine perceeltjes droogbloemen. Die verkochten we vanuit huis. Na tien jaar konden we bestaan van de huisverkoop.

 

Vanaf die tijd kijken we wat klanten willen, en passen we onze plannen daar op aan. In de zomer hebben we een heerlijke tuin, waarin gasten hun eigen veldboeket kunnen plukken. Een terras met eigen gebakken zoetigheden. We verzorgen High Tea, picknick en lunch. Het hele jaar door geven we cursussen of workshops. Met verse bloemen, natuurmaterialen, droogbloemen, en andere creatieve ideeën.

 

De oude schuur die achter de boerderij staat is helemaal gerestaureerd, we hebben de oude sfeer behouden. Nu kunnen gasten die wat langer willen genieten blijven logeren in onze eigen B&B.

 

Onze 2 dochters, Ingrid en Nicole, die intussen volwassen zijn hebben de liefde voor de natuur en de bloemen van zelf meegekregen. Regelmatig komen ze een bezoekje brengen aan hun ouderlijk huis, en ook de 4 kleinkinderen genieten hier met volle teugen.

 

Wij hebben een druk en afwisselend leven, en genieten van alles wat we doen op onze bloemenboerderij. Hobby’s waar ik nog graag tijd voor vrij maak zijn fietsen, wandelen, naaien en ik zit graag achter de computer.

 

Op ons erf kom je onze huisdieren 2 honden, 3 katten, kippen en een paar konijnen tegen.

We krijgen vaak te horen: wat een fijne plek hebben jullie hier toch.

 

Hier kom je meer te weten over onze Bloemenboerderij en B&B de Langendam

 

Lees hier alle blogs die Marianne heeft geschreven.

Share Button

Praat mee

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden worden aangegeven met *.