José Huizenga

Onze Suus_Bloggers_José HuizengaMijn naam is José Huizenga. Ik ben moeder van 3 dochters respectievelijk 23, 21 en 18 jaar oud. Ik ben parttime werkzaam als Leraarondersteuner, Rugzakbegeleider/Remedial Teacher op het speciaal basis onderwijs. Hiernaast ben ik samen met mijn echtgenoot Hein Voss mede eigenaar van H3P Motives met het kledingmerk RE-5.

 

Het merk RE-5 is opgericht in 2010 en brengt eigentijdse, niet seizoensgebonden vrijetijdskleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Wij laten onze kleding produceren op een eerlijke, verantwoorde manier in India. Alle producten zijn daarom Fair Trade Max Havelaar en GOTS gecertificeerd en gemaakt van biologische katoen.

 

RE-5 staat voor het concept: RE-think, RE-turn, RE-fund, RE-cycle en RE-vive. Met dit concept hopen wij de seizoensgebonden ‘fast fashion’ te doorbreken. Het eerste woord RE-think is voor mij dan ook veruit het belangrijkste!

 

Bewuste consumenten maken namelijk het verschil. Maar hoe bewust zijn wij eigenlijk? Ik vraag me geregeld af of we nog wel weten hoe onze producten gemaakt zijn: van welke materialen en zeker onder welke omstandigheden?

 

Van vele producten die ik dagelijks gebruik weet ik dat helaas (nog) niet. Ik lees dan made in Cambodja, Thailand, China of made in Bangladesh en heb dan vaak mijn bedenkingen. Hoe kan het zo goedkoop zijn? Niet alleen op kleding gebied maar ook op allerlei andere leuke en handige producten. Het artikel/product bestaat uit grondstoffen, het moet geproduceerd worden, daarna per boot of vliegtuig naar Nederland komen, het zal gedistribueerd moeten worden en dat alles voor zo’n goedkope prijs? Ik kan het niet begrijpen. Van al onze H3P Motives en Re-5 producten weet ik precies van welke coöperatie de katoen boer is, in welke fabriek en met welke omstandigheden het gemaakt wordt.

 

Ik deel in mijn blogs daarom graag mijn kennis en weetjes over de kledingindustrie. Er zijn gelukkig al vele positieve ontwikkelingen gaande, maar helaas zijn er ook nog de nodige misstanden en is er veel onduidelijkheid.

 

Hopelijk geven mijn blogs jou meer inzicht in de kledingindustrie en een aanleiding tot nadenken. RE-think! Mocht je vragen hebben of meer willen weten over bepaalde onderwerpen dan verneem ik dat graag,

 

José Huizenga

 

Lees hier alle blogs die José heeft geschreven

Share Button

Praat mee

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden worden aangegeven met *.