Carola van Bemmelen

Carola van BemmelenSinds jaar en dag ben ik al gek op ‘zoet’. Zoet stond synoniem voor ‘gezellig’. Als kind al had ik mijn eigen droppot die iedere week weer werd gevuld. Tijden lang was mijn grote favoriet appeltaart (uiteraard mét slagroom!), op de voet gevolgd door chocolade, maar ook andere zoetigheid ging erin als koek… Alles was goed, zo lang het maar zoet was. Toch wist ik dat het me niet diende. Sterker nog, ik voelde me veel lekkerder zonder. Maar ja…..

 

 

Dieten tot ik erbij neerviel…

Regelmatig was het dan ook weer tijd voor een dieet. Geloof me, ik heb er heel veel uitgeprobeerd. Van pillen en poeders tot sporten in dure cabines. Calorieën tellen, programma’s van gezondheidsgoeroes, alles heb ik uitvoerig getest. Zonder resultaat…. Ik zat nog steeds niet lekker in mijn vel, was altijd moe en had chronisch 10 kilo overgewicht. In mijn zoektocht naar wat werkt voor mij en wat mij helpt om lekker in mijn vel te zitten ontdekte ik dat suiker en zoetigheid niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk mijn leven beheerste. Zo ontdekte ik dat ik suiker eet op de momenten dat ik alleen ben, me verveel, bang ben, boos ben of op een andere manier even niet lekker in mijn vel zit. Maar ik ontdekte ook dat ik heel veel ‘suikertriggers’ in mijn leven heb. Dingen, situaties en mensen die ervoor zorgen dat ik grijp naar suiker of een andere zoethouder.

 

 

Onvoorwaardelijk houden van mezelf

Uiteindelijk besefte ik dat er maar één ding belangrijk was: onvoorwaardelijk houden van mezelf en vanuit daar mijn leven vormgeven. Erkennen wat de suiker was in mijn leven (zowel letterlijk in de dingen die ik at, als figuurlijk in het onderzoeken waar ik nog niet 100% mijn waarheid leefde) en dit stapje voor stapje vervangen door andere, gezondere keuzes. Het ging erom dat ik volledig zelf de verantwoording nam voor mijn leven! Bij iedere keuze die ik maakte voelde ik hoe mijn energie terugkwam en zag ik hoe mijn lichaam veranderde.

 

 

Mijn droom…

Door te stoppen met het ‘verzoeten’ van mijn leven sta ik weer veel beter in verbinding met mezelf. Dat is ook mijn wens voor jou. Mijn droom is een wereld waarin we weer kunnen leven in verbinding met onszelf en met elkaar. Waar geen suiker niet meer nodig is om de pijn van eenzaamheid en het niet (durven) leven van jouw waarheid te verdoven. Een wereld waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt en op die manier dat bijdraagt wat zo nodig is. Een blije wereld ook, waarin iedereen zijn eigen zoete leven leeft. Een wereld die zoet genoeg is van zichzelf, waar suikers overbodig zijn.

 

Lees hier alle blogs die Carola heeft geschreven

Share Button

Praat mee

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden worden aangegeven met *.